İÇKİ İÇMEK
FAKİH anlatıyor:
-Muhammed b. Fazl, Muhammed b. Cafer,İbrahim b.Yusuf,Kesir b. Hişam,Cafer b. Birkan, Zühri,, Osman b. Affan (r.a) hazretlerini anlatıyor:
-Bir gün kalktı; bize hutbe okudu. Bu hutbesinde şöyle dedi:
- Ey insanlar, içki içmeyiniz. Çünkü içki kötülüklerin anasıdır. Sizden önce gelen ümmet abitlerinden biri mescitten dönüyordu. Karşısına kötü bir kadın çıktı Kadın hizmetçisine emir verdi; tutturdu. Kapıyıda kilitledi.Yanında bir şarap fıçısı, bir de küçük çocuk vardı.
Kadın âbide şöyle dedi:
- Biraz şarap içmeyince benden ayrılamazsın. Eğer şarabı içmek istemezsen bana saldıracaksın(benimle yatacaksın). Bana saldırmak istemezsen bu çocuğu öldüreceksin. Eğer bunlardan hiçbirini yapmazsan bağırırım. Gelenlere şöyle derim:
-Bu adam evime zorla girdi. Senin doğruluğuna kim inanır ki? Ne dersen de.
Adam şaşırdı. Kendi Kendine şöyle dedi:
Bu kadına o işi yapamam. Hele bu çocuğu hiç öldüremem. Ve... şarabı içti. İçtikçe kadına:
-Daha doldur dedi. kadın doldurdu.
Allah adına and içerek söylüyorum; şaraba kanmadı. İçtikçe içti. Sonunda hem kadına saldırdı hemde çocuğu öldürdü.
Hz. Osman (r.a.) devam etti:
- İçkiden kendinizi koruyunuz. Çünkü o, kötülüklerin anasıdır. Şunun bir gerçek olduğunu söylüyorum: iman ve içki bir kalpte durmaz. Birinin diğerini yok etmesinden korkulur.
İçki içenin dilinden küfür kelimesi çıkabilir. Dili de o kelimeye alışırsa ölümü anında kafir gidince de cehennemde sonsuza kadar kalır. Sonra kulu imandan soyan , ölüm anındaki halidir.
Bunun sebebi de hayatı boyunca işlediği günahlardır.Bu durumuna hasret ve pişmanlık duyar ama faydasızdır.