hayatımda sayılı defa balığa gittim hepside buraya anı olarak yazabileceğim nitelikte
hepsini atacağım ilk balığa geçen yaz bayburtta yaylaya gittiğim bir gün gittim yaylada namazgahta (çimenlik biryer) oturuyorum yanıma bir arkadaş geldi balık muhabbeti açıldı bizim yaylada bir imam var imamda hergün bir eve gider orda öğle ve akşam yemeğini yer o günde bize gelecekti konuşmadan sonra imamın yanına gittik hocam balık sever misiniz akşam yemekte balık var dedim
buarada bunu dediğimde saat 12 yi geçiyordu ve akşam yemeği saat 5 deydi biz 2 olta aldık koyulduk yola dağdan aşağıya doğru iniyoruz ben dağdan aşağı koşuyorum
kaydım ve bikaç kez yuvarlanıp dereye düştüm kayaya çarptım dere buz gibi hem dondum hem sırılsıklam oldum sonra bide dereden çıkınca çamura battım tam oldu neyse ensonunda balık tutacağımız yere geldik ve oltaları hazırladık birde balık gördük sorsanız onu yakalayacağız sırayla oltaları atıyoruz balık oltadaki yeleri yiyiyor ama bir türlü takılmıyor zaten bir müddet sonra yanımıza biri geldi aklı sıra bizi kovacak belindeki silahı büyük bir marifetmiş gibi gösteriyor bende inadına aldım oltayı dereye attım sonra yanımıza geldi artist bize balık tutmak yasak diyor nedenini sordum jandarma yasaklamış ancak gerçek farklı ozaman balıkların üreme dönemi oyüzden bize izin vermiyor üredikten sonra onlar tutacaklar neyse bu gitti başkası geldi derken zaten bişide tutamadık koyulduk yola iniş kolayd ama çıkış çok zor bayır yukarı
ilerlerkende yoldaa bir araba kalmış nedenide 2 metre uzunluğunda bir okadar genişliğinde ve 1-1.5 metre derinliğinde birçukur var araba nasıl geçsin bizde insanlık ya yardım edelim dedik çukurun yanı kereste kaynıyor bizde tuttuk bunları kuşurayerleştirip sağlam bir yol oluşturduk tekerleklerin geçecek yerlerini yapabildik tek yoksa sabaha kadar sürerdi zaten bunu yapınca saat 9 u geçiyordu ki biz saat 5 de sofraya oturmuş olcaktık bizim yayladada telefon çekmiyor e kurt ayıda var doğal olarak yayla ayaklandı dedelerimiz elinde silah ve fener ömer hasan feymi diye bağırarak bizi arıyorlar
ensonunda giitk eve sonrasıda hasta olmuşum