Bursa tarihi bir kent olmakla beraber 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış bir şehir. Bu açıdan tarihi zaferlerle dolu olan bir şehir olan Bursa için tarihi eserler günümüzde gün yüzüne çıkartılarak Bursanın tarihine ışık tutulmakta. Avrupanın önde gelen şehirleri londra, paris, zürih, madrid, viyana gibi şehirler tarihini çok iyi muhafaza edip gelişmeye yıllar önce önem vermiş şehirler.Bursayada günümüzde avrupa kenti diyoruz haklı olabiliriz bu konuda. Çünkü Bursa tarihiyle tarihini koruma duygusuyla ön plana çıkan bir şehir ve bu konuda türkiyedeki tüm şehirlere örnek olan bir şehir. Tarihi konuştuktan sonra geldi sıra Düzenli yapılaşmaya.Bu konuda ne yazıkki iyi Nilüfer ve Osmangazi ilçesi dışında söylenecek iyi şeyler bulmak zor. Yıllardır kent planlamasını yapmamış bir şehir Bursa. Özellikle yıldırım ilçesinde gece kondu yapılaşması almış başını gitmiş ve gitmekte.gelişmiş kentlere baktığımızda sokaklarında güzelce yürüyebileceğimiz bir kent olmalı. Düzenli yapılaşmanın olduğu bir kent olmalı.Bu yüzden bursa bu konuda atıl durumda bırakılmış bir konumda. Ulaşım deyincede 4 yılda 10 kavşak açıldı Bursaya değişen ne peki.Otomotiv kenti olan Bursa günde 350 arabayı bursa yollarına sürüyor. Bir Acemler kavşağını bile 12 yılda bitirebilmiş bir şehir. Bu yüzden ulaşımda Bursada hala yarayan bir kana durumunda. Genel olarak bakacak olursak Bursanın bir tek tarihiyle övünebilceğimiz yanı var. Bursa Türkiyenin hala 4.büyük kenti durumunda.Bu Belediye Çok İyi Çalışıyor fakat eskiden yapılmış yanlışlar yüzünden bir çok şey düzelemiyor. Ben bunları düşündüm yazdım arkadaşlar. Sıra sizde Siz Bursanın gelişmişliği hakkında ne düşünüyorsunuz?