Geçen sene bursaya İstanbuldan bir arkadaşım geldi. devlet hastanesi önünden bursaya bakarken arkadaşımla bursadaki binalardan bahsetmiştik. fomaradaki binaları görünce o bölgeye o binaların yakışmadığını söyledi.Birönceki gün carrefoura gittiğimiz için oraların çok hoşuna gittiğinden konuşduk. kendisi bursaya yüksek binaların çok yakışacağını ama yerinin iyi olmadığı söyleyip ilerlerde paşaçiftliğinin ötesini işaret edip oraları çok daha güzel görüntü verir demişti. bir iki gün önce sitede dolanırken bir resim görünce bunu hatırladım. oturup oralarda yüksek binalar olsa nasıl görünürdü diye photoshopladım.
bu resimden sonra fomara yerine nilüfere böyle bir izin çıksa ne güzel olurdu diye düşünüyorum oradaki yolların genişliğini iki yandanda metro bağlantısı olduğunuda düşününce fomaradan daha çok yakıştı.
Dikkat Resim Gerçek Değil Photoshoptur
belki 150-200mlik gökdelenler olmasada olur ama artık bursada bir bölgeye yüksek binalar için izin verilmeli. 20 30 katlı binaların yapılabilme vakti geldi. doğru mühendislik hesapları yapılıp doğru malzeme kullanıldıktan sonra heryere gökdelen yapıyo dünya. japonya amerika hep yapmış. Deprem bakımından çok riskli bi şehir ama istanbulda bile yapılabilmesine engel yok. Bursada çok yüksek olmasa bile artık binaların imarını 4, 5 katın üstüne çıkartmanın vakti geldimi.nereye yapılmalı. merak ettim düşüncelerinizi.