Ayyıldız Forum
Ayyıldız Forum
Ayyıldız Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaasGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
saat ve takvim
En son konular
» Hızlı Okuma Cd'si Full
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyPaz Ara. 01, 2013 7:45 pm tarafından sled34

» Can Yücel / En Uzak Mesafe
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyCuma Ekim 08, 2010 5:29 am tarafından çakıroğlu

» Ömer HAYYAM / Niceleri Geldi
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyCuma Ekim 08, 2010 5:28 am tarafından çakıroğlu

» Cemal SÜREYA / Fotoğraf
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyCuma Ekim 08, 2010 5:27 am tarafından çakıroğlu

» Necip Fazıl KISAKÜREK
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyCuma Ekim 08, 2010 5:25 am tarafından çakıroğlu

» Murathan Mungan / İzin
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyCuma Ekim 08, 2010 5:25 am tarafından çakıroğlu

» Nazım Hikmet / Bence Sende Şimdi Herkes Gibisin
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyCuma Ekim 08, 2010 5:23 am tarafından çakıroğlu

» Küçük İskender
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyPtsi Ekim 04, 2010 5:48 am tarafından çakıroğlu

» Özdemir ASAF / Ağlamak
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyPtsi Ekim 04, 2010 5:26 am tarafından çakıroğlu

Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 103 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ibobaba27

Kullanıcılarımız toplam 2981 mesaj attılar bunda 1198 konu
Kimler hatta?
Toplam 106 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 106 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 290 kişi Salı Ekim 15, 2024 10:55 am tarihinde online oldu.
En iyi yollayıcılar
çakıroğlu
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? I_vote_lcapMATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? I_voting_barMATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? I_vote_rcap 
WolkaN
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? I_vote_lcapMATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? I_voting_barMATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? I_vote_rcap 
Aylin
Ali_Fuat
BatıPaşa
Turans_State
@si_@yc@n
melal_61
Aslı
Ayşegül
Galeri
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Empty

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ?

YazarMesaj
çakıroğlu
Admin
Admin
çakıroğlu

Erkek
İş/Hobiler : öğrenci (tek hobi ticaret :) )
Ruh Hali : MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? 1157
Takımlar : MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? 1449
REP : MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Reputationpossscv3

Kişi sayfası
Başarı Puanı:
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Img_left100/100MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Empty_bar_bleue  (100/100)
Tecrübe:
MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Img_left100/100MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Empty_bar_bleue  (100/100)
Seviye:

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? Empty
MesajKonu: MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ?   MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ ? EmptyC.tesi Eyl. 20, 2008 2:15 pm

öğretmenlerinizi dinlerken düzenli notlar tutunuz. Dersten sonra eve gittiğinizde defterinizdeki notları temize çekin veya tekrar yazarak çalışın. Konuyu anlamadan sorulara geçmeyin, konuyu anladığınıza inandığınızda önce çözümlü sorulardan, sonra da test sorularından çözün. Soru çözerken problemlerde verilenleri ve istenenleri düzenli olarak bir kenara yazın.

Soru çözerken sizi sonuca götürecek ipuçlarını belirleyin. Verilenleri işlem sırasına göre uygulayın. Sonucu bulun ve sağlamasını yapın. Matematik dersini öğrenmek bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilir. Bu nedenle bol bol işlem yapın, eksiklerinizi tespit edin ve giderme yollarını araştırın. Şunu unutmayın ki başarısız olduğunuzda bile kendinizi motive etmeli ve “Her başarısızlık başarının ilk adımıdır.” sözünü kendinize rehber edinmelisiniz.

Öğrenmenin ilk adımı kişinin bilmediğini fark etmesidir. Öyleyse öncelikli olarak matematik dersi bakımından kendinizin hangi durumda olduğunu belirlemelisiniz. Bunun için size bazı ölçüler verebilirz:

1. "İşlem kabiliyetim az ve konuları anlayamıyorum

diyenlere ilk tavsiyemiz temel konuları çalışmalarıdır. rasyonel sayılar, sayılar ve işlemler, üslü ve köklü ifadeler, çarpanlara ayırma ve özdeşlikler konuları öncelikle öğrenilmelidir

2. İşlem kabiliyetim iyi; fakat konulara yabancıyım."

diyen öğrencilerimize il tavsiyemiz bilgi eksiği olan konuların tam olarak öğrenilmesidir. İşlem kabiliyetinizin iyi olması, matematik konularını öğrenebileceğinizi gösterir

3. Konuları anlıyorum; fakat işlem kabiliyetim az ."

şeklinde durumunu tarif eden öğrencilerimize ilk tavsiyemiz bol bol soru çözmeleridir.

4. "İşlem kabiliyetim iyi, hem de konuları biliyorum; fakat çok yanlış yapıyorum."

biçiminde yakınan öğrencilerimize ilk tavsiyemiz soruları dikkatle çözmeleridir. İşlem kabiliyetiniz iyi ve konuları biliyorsanız matematikle ilgili sorununuz çözülmüş demektir. Yanlış yapmamanın veya az yanlış yapmanın en güzel yolu bol bol soru çözmektir. Yalnız bu yapılırken daha sonra bu çözülen sorular değerlendirilmeli, nerelerde hatalar yapıldığı belirlenmeli, çalışarak giderilebilecekse bu hatalar giderilmeli; çalışarak giderilemeyecek cinstense bir bilenden yardım alınmalı, sonra da bu hatalara bir daha düşülmemeye çalışılmalıdır.

GEOMETRİ DERSİNE NASIL ÇALIŞMALIYIZ

Öğretmenlerinizi dinlerken düzenli notlar tutunuz.

· Dersten sonra eve gittiğinizde defterinizdeki notları temize çekin veya tekrar yazarak çalışın.

· Konuyu anlamadan sorulara geçmeyin, konuyu anladığınıza inandığınızda önce çözümlü sorulardan, sonra da test sorularından bir miktar çözün.

· Soru çözerken problemlerde verilenleri ve istenenleri düzenli olarak bir kenara yazın.

· Soru çözerken sizi sonuca götürecek teorem ve özdeşlikleri belirleyin.

· Verilenleri işlem sırasına göre formül ya da teoremlere uygulayın.

· Sonucu bulun ve sağlamasını yapın.

· Matematik dersini öğrenmek bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilir. Bu nedenle bol bol işlem yapın, eksiklerinizi tespit edin ve giderme yollarını araştırın
https://ayyildiz.0wn0.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-